2020 INTENTIONER, OG HVORDAN SÅ 2019 EGENTLIG UD?

Det kommer jo nok ikke bag på nogen, at vi nu er trådt ind i et nyt år og ikke mindst et nyt årti. Det har virkelig været SNAKKEN alle dagene op til nytår. Men jeg må indrømme, at det med et nyt årti ikke rigtig gør den store forskel sådan dag-til-dag. Det er mere, når jeg tænker mere langsigtet, at jeg bliver ramt af sådan en vild følelse af, at det årti der kommer nu, nok kan gå hen og blive det vildeste årti i mit liv. For det er ingen hemmelighed, at der nok kommer til at ske en del fra nu af, for når vi rammer 2030, så er jeg trods alt 33 år. Der er forhåbenligt et styks færdig uddannelse, både for Nicolais og mit vedkommende, der bliver nogle jobs, måske boligkøb, børn (?!!?!?) og alt hvad der ellers lige hører til, hvis tingene går så godt som de gør lige nu. Men altså, det her indlæg skal ikke handle om det næste årti, det skal handle om det år, vi nu er trådt ind i og det år, vi lige har forladt.

Jeg har lige siddet og læst min opsamling på 2018 og mine intentioner for 2019, og jeg må indrømme, at jeg bliver rørt til tårer. Det hele kommer lige ind i kroppen igen, jeg mærker alle følelserne og bliver så taknemmelig for mit liv, mine omgivelser, min familie, min kæreste, mine venner, mine privilegier og ikke mindst min udvikling. Det er helt vildt! Jeg kan næsten ikke rumme det… Jeg vil se om ikke jeg kan samle op på året der gik og hvordan det lige gik med mine intentioner og se, hvad der skal gå igen, fjernes eller tilføjes her i 2020.

1. skolen er vigtig, men den er ikke alt. jeg vil gerne lære. jeg vil gerne have ny viden. men det skal ikke fylde det hele og sætte en stopper for de andre ting jeg gerne vil.

Den her synes jeg faktisk, at jeg har været rigtig god til i år. Jeg har virkelig prioriteret mit mentale helbred, samt de muligheder der er opstået med mit arbejde med Sustainable Fashion Freak. Året har budt på alt muligt fedt, fra jobmuligheder, samarbejder, events, praktikmuligheder, beskeder fra mennesker jeg ikke anede havde mig på deres radar og jeg tager det som et KÆMPE kompliment. Jeg er så taknemmelig for netop denne del, fordi det bidrager til mit gå-på-mod, mit arbejde, min tro til mig selv, mit arbejde og mange timer jeg lægger ud over mit studie. Meget af dette kan jeg virkelig takke jer for, så den skal I have med her. Tusind tak, fordi I hver dag følger med!

2. en eksamen føles som alt nu, men livet fortsætter altså på den anden side. den definerer mig ikke. den skal ikke have lov til at overtage mig og min hverdag. så vigtig er den ikke. så stor betydning skal den ikke have. det vil jeg ikke give den lov til.

2019 blev virkelig også et eksamens år. Der har været intet mindre end tre og alle med meget forskellige oplevelser. Heldigvis en god, en fantastisk og så lige den der ene HELT rædselsfulde. Men jeg har lært at acceptere det. Jeg ved det ikke definerer mig og heldigvis er jeg også blevet klogere på, hvad jeg skal bruge mit studie til, hvad der skal ske efter sommer og at det der sker lige nu på KEA, IKKE har så stor betydning i sidste ende. Jeg skal ikke være designer, men jeg skal arbejde med design. Jeg skal ikke fortsætte på KEA, jeg hopper over til SDU, når jeg er færdig til sommer. Det glæder jeg mig vildt meget til! Så lige nu tager jeg det helt roligt, og nyder den sidste tid på studiet.

3. mere fokus. få gjort de ting jeg skal. ikke alt det andet pis. jeg skal gøre de ting jeg gerne vil have gjort.

Den her har været up and down. Det gik faktisk super godt i januar sidste år, men efter jeg fik rodet mig ud i en reeksamen, sideløbende med et ret hektisk 2. semester døde den intention ret hurtigt. I hvert fald på andre fronter end studiet. Det kom så tilbage i løbet af juni og strakte sig henover sensommeren, men så kom tredje semester og blæste mig omkuld både på studie- arbejds- og SFF-fronten. Så kom praktikken hos Laøhlé og den har også hapset alt mit fokus. Så altså fokus har været der, bare ikke på mere en én ting af gangen.

4. giv den gas. ikke holde mig tilbage. gribe mulighederne. skrue op for mig selv. min tid er nu. den skal gribes. igen. derfor jeg siger det med skolen. jeg vil gerne fokusere på det jeg også laver ved siden af. for det giver mig også muligheder. det har skolen ikke gjort. ikke endnu 😉

Den her synes jeg virkelig at jeg har prøvet at omfavne. Det har været hårdt, svært og ikke alle måneder er gået lige godt. Men det at jeg har givet mere slip og troet mere på mine valg, har også ført til et andet overskud og et hav af muligheder, jeg ellers ikke ville have haft.

5. dans mig glad. mere dans. mere musik. mere rytme. det gør mig glad.

Den her blev der ikke helt så meget af og jeg er ærlig talt i tvivl om, om den skal med videre. Tror jeg er vokset fra det her. Nu danser jeg når jeg har lyst. Men det er også ret tit.

6. afstresse min krop med motion. med bodyflow. med træning. det jeg kan lide. det giver mig energi, det giver mig glæde.

Den her er en joke. Tror 2019 har været mit værste træningspår til dato, sådan ser det i hvert fald ud på mine statistikker i SATS appen og jeg kan da også se og mærke det på min krop.

7. lære at finde roen i at være mig selv. være alene. det vil jeg gerne lære. jeg vil lære ikke at føle mig ensom når jeg er alene. det er svært. men jeg vil gerne kunne det.

Den her havde jeg helt glemt. Så jeg ved ærlig talt ikke, hvor meget jeg har trænet den. Følelsen af ensomhed har sneget sig ind på mig et par gange i år, men jeg synes jeg er blevet god til at tackle og handle på situationerne. Så måske jeg bare skal fortsætte det gode arbejde 💪🏽

8. huske på, at folk ikke er mere end et opkald væk. jeg glemmer, at jeg altid kan ringe, hvis jeg har brug for at snakke eller bare sige hej. så det er jeg langsomt begyndt på. og det føles virkelig godt!

Den her hænger meget sammen med ovenstående, og jeg synes i den grad, at jeg i anden halvdel af 2019, var god til at række ud til venner og veninder, mødes med dem, snakke med dem og nyde samværet. Jeg øver mig stadig, men ser klar forbedring og det gør så meget godt for mit humør!

9. skille mig af med ting, der ikke spreder glæde i mit liv. ting der stresser mig. irritere mig osv. jeg har for nyligt set hele Netflix-dokumentaren med Marie Kondo

Den her gik jeg all-in på sammen med så mange andre tilbage i januar sidste år. Men jeg må sige, at det føltes utroligt godt og jeg nåede lige præcis at læse ‘Den lille guide til Minimalisme’ inden det nye år trådte i kraft. Jeg fik bogen i julegave og den var god at læse, da den gav mig lyst til at komme tilbage på sporet, åbnede op for nye perspektiver og mindede mig egentlig bare om alle de ting jeg godt ved, men som tåler at blive gentaget. Så Jeg har fået skåret ned på mit inventar og de ting jeg opbevarer, gemmer og lever med. Det føles SÅ lettende og bogen kan jeg kun anbefale jer alle at læse. Den er nem at forstå, let at gå til, jeg slugte den på to dage og så inspirerer den altså bare til at tage handling med det samme. SÅ FEDT!

 

lille feriebillede fra Bornholm

 

Highlights fra 2019 – PRIVAT

 • Kathrine fik kørekort OG kom ind på sit drømmestudie til laborant.
 • Cecilie blev student.
 • Karoline færdiggjorde folkeskolen og kom ind på sit ønskede gymnasium.
 • Mine forældre kunne fejre 25 år sammen og 10 år som ægtepar.
 • Min far fyldte rundt. 60 hele år her på jorden.
 • Min bror fyldte 30 og kunne glæde os med nyheden om, at han skal være far til februar. Så jeg skal være faster igen, denne gang til en lille dreng.
 • Nicolai og jeg kunne fejre 3 år som kærester og så havde vi den dejligste ferie sammen på Bornholm.
 • Nicolai blev færdig med sin bachelor og vi fejrede det med middag!
 • Det samme gjorde jeg med min gode veninde Amalie.
 • Der kom også en lille ny pige til i Nicolais familie, og hun er simpelthen så kær.
 • Jeg fik job hos Miild som eventassistent.
 • Jeg fik praktikplads hos Laøhlé i Aarhus.
 • Og så fik Nicolai og jeg fingrene i den DEJLIGSTE lejlighed i Aarhus. Den bor vi sammen i lige nu. Det er perfekt! HELT KLART ÅRETS VIGTIGSTE HIGHLIGHT! 🎉

Highlights fra 2019 – SFF

 •  Vi rundede 1.000 følgere på Insta tilbage i maj. Det var en vild følelse og derfra har det bare taget fart. På nuværende tidspunkt er vi næsten det dobbelte. TAK ❤️
 • Jeg kom med til spændende events hos Novozymes, Selected, Laøhlé, H&M og Native Jones.
 • Jeg fik en besked i min DM fra Cecilie Thorsmark, CEO på Copenhagen Fashion Week. Der gik jeg helt i spåner. Dét var vildt og meget bekræftende! 🤯🤩
 • Jeg havde nogle gode samarbejdspartnere, heriblandt Sustain Yearly, grums, Organic Basics og Stolbjerg Copenhagen og ej at forglemme, Det Kollektive Klædeskab og Røde Kors, som I har været særligt vilde med.
 • Jeg har fået et endnu tættere venskab med Tanja. Jeg føler virkelig hun er den storesøster, jeg ikke fik og så hjælper hun mig altid med at få ro og holde fast i mine værdier. Selv når det er rigtigt svært.
 • Jeg har satset hårdt på SFF i år og har investeret i nogle kurser, der forhåbentligt vil komme både mig og jer til gavn i 2020 og fremadrettet.
 • Jeg har fået åbnet op for nogle nye samarbejder her sidst i 2019, som jeg vil introducere i 2020. Så glæd jer!

 

billede fra mit samarbejde med Sustain Yearly (magasinet er modtaget i gave)

 

2020 INTENTIONER

Men nu skal vi altså til dem. Intentionerne for det nye år. Jeg tænker at liste dem op på samme måde som sidste år, og så kan vi jo se, hvordan det hele har ændret sig igen om et år.

Mere taknemmelighed, mindre utilstrækkelighed.

Generelt er jeg et meget taknemmeligt menneske. Jeg sætter og har i mange år altid sat pris på de små ting i livet, samt de ting vi typisk tager for givet. Jeg kommer fra en familie, hvor der ikke har været det største økonomiske overskud. Vi er ikke fattige, men vi har i mange år levet seks mennesker på én indkomst, og det lærer man altså noget af. Det gør en taknemmelig for selv den mindste ting. Den første løn, den første familieferie til udlandet, en gave fra mine forældre betyder altid utroligt meget for mig og det samme gør deres hjælp, fordi jeg ved, at de knokler. I år har jeg dog oplevet nogle perioder, hvor jeg har følt mig utilstrækkelig og haft følelsen af, at jeg manglede at muligt for at være “god nok”. Den følelse irriterer mig, derfor er en af mine intetioner for i år at skrive taknemmelighedsdagbog, samt føre min taknemmelighed ud i mit indhold på mine sociale medier. På den måde er jeg tro mod mig selv, mod jer og mine samarbejder, skal stemme endnu mere overens med dette! Så taknemmelighed står øverst på programmet for i år.

Købestop?

Jeg holdte faktisk købestop i tre måneder i 2019. Det var ikke meningen. Men jeg var nødt til det efter jeg sagde mit job op, og derfor ikke havde ekstra penge til at købe ting til mig selv. Hele SU’en gik til husleje og ungdomskort, og jeg kunne med nød og næppe lige dække mine faste udgifter. Deraf kom købestoppet. Men det var faktisk super lærerigt! Jeg blev SÅ meget klogere på mig selv, mine forbrugsvaner, samt forbrugsomfang, og det var faktisk et rigtigt spændende eksperiment, som jeg kraftigt overvejer at tage op igen i år. Jeg har leget med totalt købestop i hele 2020, men synes det er lidt svært at overskue, mest fordi vi har en halvfærdig lejlighed, der stadig skal have lidt ting ind. Deraf brug af penge. Men på den anden side vil jeg også kunne spare op til mine store drømme og mit ønske om at begynde at investere… Så jeg er lidt i syv sind her. Overvejer om købestoppet skal lægge på oplevelser/cafébesøg og tøj, da det er der jeg smider flest penge. Jeg er jo medlem af det kollektive klædeskab, så jeg ville kunne bytte tøj i et helt år og stadig få følelsen af nyt.. Hvad tænker I? Har I også overvejet købestop? Eller bare at mindske jeres forbrug?

Skolen er vigtig, men den er ikke alt +  gribe mulighederne 

De her to er en sammenkobling af to af sidste års intentioner. Jeg synes bare de går hånd i hånd. Men i år vil jeg fortsat minde mig selv om, at studiet ikke er ALT! Jeg skal også huske at gribe eller ikke gribe, de muligheder der dukker op uden for studielivet. De betyder meget for mig og har åbnet op for veje, jeg slet ikke havde set mig selv gå. Det har jeg ikke fået ud af mit studie uanset, hvor hårdt jeg havde knoklet. Så den her intention får lov til at beholde sin plads.

Gode rutiner

2019 har virkelig været et år, der manglede rutiner… Eller, det gjorde det ikke, men det manglede nogle rigtigt gode rutiner. Pyha, jeg synes det har været en hård omgang at nå det hele/nå det jeg gerne vil. Det har der virkelig ikke været plads til, der har primært været plads til liiiige at nå det aller mest nødvendige, og det er jeg en anelse træt af… Det har resulteret i, at jeg ikke har fået lavet det indhold til bloggen og instagram som jeg gerne ville, jeg har ikke fået tid til mine hobbyer, min træning eller bare til at lave ingenting. Der er gået meget tid med planlægning af opgaver og to-do lister, men uden handling på dem. Der er gået meget tid med Netflix, meget tid med bekymring, meget tid uden handling. Dét vil jeg virkelig gerne lave om på i år. I år skal der skabes nogle gode rutiner, faste tidsrum til bloggen, til insta, til arbejde, til studie, til hobbyer, til træning til ingenting. Tidsrum, hvor alt andet er ligegyldigt, hvor deadlines ikke tæller (eller til en vis grad gør de) og hvor fokus ligger lige præcis på den ene ting. Ikke alt muligt andet. En rutine, hvor der er plads til fordybelse, hvor de tungeste arbejdsopgaver bliver lavet først og bliver lavet færdigt. Ikke alle de løse ender, ikke alle de følelser af skuffelse og utilstrækkelighed. I år er året, hvor jeg gerne vil få lavet noget i den tid jeg har sat af til det og lægge det væk, når det ikke er tid til at arbejde på det.

Andre der har det sådan her?

Lave ting, der ikke er “nyttige” (med inspiration fra Dronningens nytårstale 2018 og Svend Brinkmanns litteratur)

Den her hænger faktisk lidt sammen med intentionen jeg lige har gennemgået. Men jeg vil virkelig gerne blive bedre til at dyrke det analoge frem for det digitale. Selvom jeg elsker at arbejde med Instagram, min blog og andre medier, så nyder jeg også tiden offline, og jeg vil gerne blive endnu bedre til at opretholde balancen mellem offline- og onlinetid. Jeg vil gerne læse mine dejlige bøger, strikke alle de projekter jeg drømmer om, tegne og male mere, gå de ture i naturen jeg længes efter, få holdt min krop i gang, så jeg kan få glæde af den i mange år endnu (den her er måske ret nyttig, men I forstår hvor jeg vil henad ikke?) Bare lave ting, som jeg som sådan ikke får noget resultat ud af, men bare en glæde. En følelse af at koble fra og bare nyde lige nu og her. Gøre noget godt for mig selv. Noget “uproduktivt”. Noget befriende.

 

Jeg glæder mig til at nørde endnu mere bæredygtig mode, beauty og livsstil i 2020 og dele mine nørderier med jer. Jeg glæder mig til at dele mit liv og min rejse mod en grønnere livsstil, både opture og nedture. Jeg glæder mig til at dele de oplevelser jeg får, de milepæle der opnås, de samarbejder jeg har på tegnebrættet. Det hele skal deles med jer, så vi sammen kan blive klogere, danne os erfaringer, og handle endnu stærkere ud fra vores værdier i stedet for vores vaner. Vi skal blive skarpe forbrugere, der tør stille sprøgsmål og krav til virksomhederne. Stille krav til kvalitet, holdbarhed og gennemsigtighed. Jeg ønsker at give jer nogle konkrete værktøjer og inspirere jer til at tage handling. Så skål for 2020! Jeg glæder mig til, at dele det med jer.

 

Der fik I dem. Mine nytårs intentioner. Egenrefleksion og lidt tanker om året der gik. Jeg håber ikke I er helt færdige efter al den tekst. Jeg har virkelig gjort mit bedste for at korte det ned 😅 Så hvis I har bare en smule energi til overs, så vil jeg utroligt gerne høre, hvad I har af mål, nytårsforsæt, intentioner, eller hvad I nu foretrækker at kalde dem, for 2020? I må vildt gerne dele jeres tanker og overvejelser, nede i kommentarerne.

Rigtig godt nytår! Må 2020 blive helt fantastisk 🎉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.