24 TING JEG HAR LÆRT I MIT 24 ÅR LANGE LIV <3

I anledning af min fødselsdag og med kæmpe inspiration fra Danica, fik jeg lyst til at lave et indlæg med 24 ting jeg har lært i mine 24 år på jorden. Det er jo den perfekte dag at gøre det på! Så her får i en “lille” liste over 24 ting jeg har lært på 24 år.

 1. ALTING løser sig ALTID. Det har jeg i den grad lært, både pga en hav af boligsøgen, jobsøgen og studiesøgen. Det er de tider, der har været aller hårdest, men også altid fyldt med en smule håb. Fordi jeg har lært, at tingene nok skal løse sig. Tingene skal nok gå op. Måske ikke helt perfekt, men de går altid, altid op! Jeg prøver stadig at slippe den slags bekymringer, der 90% af tiden, er unødvendige. Bl.a. har jeg dem lige nu, fordi vi leder efter bolig i København og skal være ude af vores nuværende lejlighed i Aarhus 1. oktober.
 2. Drømme kan ændre sig, planer kan ændre sig, og det er okay. Hold op, hvor har jeg slået mig selv i hovedet over mange latterlige ting, fordi de ikke lige var en del af planen. Men det er spild af tid.
 3. At være taknemmelig for selv de mindste ting løfter mit humør, mine behov og min livskvalitet. Og taknemmeligheden og den glæde er så tydelig at andre lægger mærke til det hos mig og beundre den. Det gør mig grad helt ind i knoglerne.
 4. Det er okay ikke at tage samme vej som alle andre. Selvom tre sabbatår lød af meget, da jeg stod som 22-årige mig tilbage i 2018. Så er jeg heller ikke i tvivl om, at det var nogle af de vigtigste år i mit liv. Uden de tre år ville jeg ikke være endt, hvor jeg er i dag. Selvom alle andre kun tog ét og andre måske havde ønsket/forventet noget andet, så ville jeg ikke gøre det om. For det var min vej.
 5. Du kan ikke vide alting! Selvkritikeren kommer frem i mig, når det handler om facts og argumenter i en dialog, et blogpost/instapost. Tit i en grad, der holder mig fra at dele. Men jeg øver mig i, at jeg ikke kan vide alt og at det er okay. For helt ærligt hvordan skulle man kunne det?
 6. At man skal tro på sine drømme og sin passion, for de kan altså tage en RIGTIGT RIGTIGT langt! Meget længere end nogen uddannelse, el.lign. kan.
 7. Græsset er grønt der hvor du vander det. Så jeg vil vande mit eget græs og lade andre om deres. Livet er bare for kort til at sammenligne sig selv med andre.
 8. Bare fordi nogle gør noget godt/bedre, betyder det ikke at jeg er dårlig. Det har jeg virkelig lært de sidste to år på mit studie.
 9. Og i den sammenhæng. Du behøver ikke elske alt ved din studie. Giv den max gas i de fag du elsker og brug den styrke til at bane vejen frem. Jeg er slet ikke i tvivl om, at mine styrker fra studiet, nok skal tage mig derhen, hvor jeg gerne vil.
 10. Nyd nuet for om lidt er det væk. Jeg kan huske, hvordan jeg i 3.g bare tænkte, hvordan gik det lige så hurtigt? Det var nogle af de sjoveste år i mit liv.
 11. Det er okay, at du synes en fredag/lørdag aften derhjemme med bloggen/strikketøjet/malebogen er federe end en tur i byen. Du går sjældent glip af noget.
 12. 20’erne er nice, så sug det til dig før du bliver “rigtigt” voksen.
 13. Jeg kan lære utroligt meget, hvis bare jeg gider investere tiden i det! Højskole, bøger, online-kurser, you name it! Bare sug det til dig, udvid dine horisonter og bliv klogere.
 14. Hjælp der hvor du kan. Lidt er bedre end ingenting. 10 kr til en donation er bedre end 0 kr. En lille hånd er bedre end slet ingen hånd. Tro på at din hjælp, den betyder noget, uanset størrelse.
 15. Tag de tunge snakke, de vigtige snakke, det er dem der er med til alt udvikle dig, også selvom de kan være rigtigt hårde.
 16. Bliv ved med at tale åbent om det der går dig på. Det løfter dit humør, letter dit hjerte og de mennesker du har omkring dig er altid gode til at lytte.
 17. Det er okay at melde afbud, fordi man ikke har lyst eller overskud. Hvis du er lidt tung i sindet, så er det okay at skrive, at det er derfor. Der behøver ikke altid at være et eller andet. Nogle gange kan man bare ikke overskue det.
 18. Min familie, min kærestes og mine venners selskab betyder ALT. Sørg for at have dem tæt på, fortæl dem, hvad de betyder for dig, sig det højt, hvis de sårer dig. De er dit kæreste eje og deres tilstedeværelse i dit liv løfter dit humør og din energi.
 19. Det er okay ikke at ville se hele verden. Det er okay at ville hjem fra udlandet efter 2/3 uger. Det er okay at være mega glad for at holde ferie i Danmark. Jeg behøver ikke suse udenlands hver sommer som så mange andre.
 20. Det er okay at spørge om hjælp. Det gør mig ikke dårligere til noget, det gør mig ikke svagere, tværtimod kan det tage mig derhen, hvor jeg gerne vil!
 21. Men samtidig er det også godt at stole på min intention og bare prøve. Prøve mig frem, se hvad det leder til. Bliver det skidt, så pyt, jeg kan altid prøve igen eller gøre noget andet!
 22. Bliv ved med at være fjollet. Det er bare mere sjovt, mere afslappet og så virker livet sgu heller ikke så tørt 😉 Det er sundt at grine, trods alt!
 23. Motion og bevægelse er vigtigt for min krop og mit sind! Så gør plads til det, prioriter det. Jeg ved jeg ikke vil fortryde det.
 24. Frisk luft og natur er din bedste ven. En gåtur, et smut til stranden, en cykeltur i skoven. Doesn’t matter, så længe jeg kan mærke den friske luft i ansigtet, solens stråler på min hud, og bare suge omgivelserne til mig, så er jeg godt tilpas.

 

Det er alligevel meget man lærer i sådan et liv, selv i en alder af “blot” 24 år. Jeg kunne skrive meget mere, men jeg tænker jeg må gemme dem til næste år 😉 Så er der jo plads til en mere!

Jeg håber, at I har nydt at læse med, selvom det ikke lige handlede om bæredygtig mode, men jeg synes også der skal være plads til den her slags indlæg, så I kan lære mig bedre at kende <3 Hvis I vil se mere til mig og mine hverdagsglimt, så kan I følge mig på IG lige her

Må I få en fantastisk weekend, god fredag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.