Bæredygtig Beauty // Matas Natur

Hej venner,

Jeg skrev for nyligt i mit Ugen Der Gik #17, at jeg har købt nogle nye ansigtsplejeprodukter. Denne gang er de helt uden unødvendig kemi og er hverken skadelige for mig eller miljøet!

Jeg har i mange troet, at de produkter jeg købe var gode. Hvis det var økologisk, FEDT, hvis det var naturligt, MEGA FEDT. Men jeg er blevet klogere. For det viser sig, at naturligt ikke betyder noget som helst afgørende i forhold til beautyprodukter og det samme med økologisk. For der er det kun en lille bitte andel af produktets indhold (vi snakker 10% for den anerkendte EcoCert certificering) der i virkeligheden behøver at være økologisk før, at man kan skrive det på produktet. Det synes jeg er ret skræmmende. For så kan man jo gå rundt og tro, at ens produkt er godt for miljøet og en selv. Men der kan man godt tro om igen. For selvom produktet er økologisk kan det sagtens indeholde hormonforstyrrende stoffer, parfume eller miljøbelastende stoffer. Og det var det, der gjorde mig mest sur…

Så nu er jeg gået på en mission. En mission om at gøre min hudplejerutine så ren som muligt. Både for min egen krops skyld, men også for miljøets skyld. Med mig på min mission har jeg haft jordens BEDSTE værktøj, nemlig den fantastiske app “Kemiluppen”, der med et enkelt scan kan fortælle mig, hvilke stoffer et produkt indeholder og hvilken effekt de har på mig og miljøet. Kemiluppen kommer jeg til at skrive meget mere om i et seperat indlæg! Undervejs på min mission har jeg fundet ud af, at de “mærker” /certifikater man i virkeligheden skal gå efter er Svanemærket og Astma/Allergi mærket. På den måde er man sikret, at der ikke er kemi i produktet, der kan skade en selv eller miljøet + man kommer uden om parfume. Jeg kan godt lave en guide til certificeringerne? Kunne I tænke jer det? Eller vil I hellere bare have et link til en artikel? Og på baggrund af denne observation og nye viden gik jeg på opdagelse i min lokale Matas for at finde det mest miljøvenlige hudplejeprodukt. Altså et produkt, der er vurderet til Kolbe A (den bedste) inde i Kemiluppen.

Her faldt jeg over Matas’ egen linje, der hedder Matas Natur. Jeg har tidligere haft produkter derfra i form af en bodyscrub og en hårkur, og så har min søster anbefalet deres øjencreme, da hun selv har været på samme mission om at gøre sin hudplejerutine fri for kemi. Så mine øjne røg direkte på den. Matas Natur består af to serier. En med parfume og en uden parfume. Jeg holder mig til den uden parfume.

1. Fordi Nicolai HADER, at jeg stinker af fem forskellige produkter, når vi går i seng om aftenen. Det har jeg aldrig selv tænkt over, men han åbnede min øjne op for situationen. 

2. Fordi jeg ikke kan se, hvad parfume i hudplejeprodukter er nødvendigt for? Jeg behøver ikke dufte af granatæble eller roser i fjæset 🙂 

Hudplejeserien er faktisk ret stor. Jeg blev meget imponeret og jeg kunne sagtens finde på at prøve flere produkter derfra. Men lige nu skal jeg have brugt mine andre op. Men de tre produkter jeg endte med at tage med mig hjem var deres 24h ansigtscreme, natcreme og øjencreme.

Alle produkterne i deres serie er uden parabener, uden farvestoffer og uden parfume. Og så er de Svanemærket og så har de den blå krans fra Astma og Allergi Danmark. Derudover indeholder serien faktisk også nogle økologiske ingredienser, som selvfølgelig er en lille bonus oveni!

En anden bonus ved Matas Natur er, at produkterne ligger i et prisleje, hvor de fleste af os kan være med. Ofte har mit problem med “naturlig hudpleje” eller “eco-hudpleje” været, at de er i en prisklasse, hvor jeg ikke helt kan være med. Eller i hvert fald ikke har lyst til at være med. Personligt synes jeg ikke, at det skal være svært at gøre noget godt for miljøet. Derfor er Matas Natur perfekt! Alle tre cremer kostede 100 kr pr stk. Det synes jeg er en utroligt fair pris for et produkt, der passer på os mennesker og den planet vi bor på!

Jeg startede der, hvor det gav mest mening. Nemlig med de produkter jeg havde brugt op. Jeg var både løbet tør for min dagcreme, min natcreme og snart også min øjencreme. Man kan diskutere, hvor nødvendigt det er med tre forskellige cremer, der skal på det samme sted. Men jeg kan godt lide at have flere produkter, der kan noget forskelligt. Hihi… Når jeg løber tør af mine andre produkter, vil jeg selvfølgelig også skifte dem ud med bedre produkter. Men det er ikke spor bæredygtigt bare at smide ting ud, for at købe nye! Så jeg venter til de er brugt op.

Jeg har kun haft de tre produkter i en uge. Så jeg kan ikke sige så meget om deres virkning endnu. Men jeg kan sige, at ingen af dem har slået mig ud eller givet mig flere bumser/urenheder. De er lette i konsistensen, men fugter godt. Og jeg vil faktisk vove at påstå, at skiftet til disse cremer, har været med til at hjælpe mig af med de små urenheder/knopper, jeg havde fået i panden (og som bare ikke ville gå væk) Det kan også bare være fordi jeg ikke længere har min menstruation. Men who knows… De har i hvert fald ikke gjort noget værre. Så jeg er meget tilfreds og glad for, at jeg nu skåner miljøet lidt mere end jeg gjorde før!

 

Det var mine tanker omkring bæredygtig beauty for nu! I kommer til at høre mere om den slags her på bloggen, da det er et kæmpe interesseområde for mig. Så der er mere i vente! Og hvis I vil læse lidt mere om bæredygtig beauty, så kan I læse mit indlæg om den danske make up brand MIILD, der laver bæredygtig make up. Læs det lige HER.

I må have en dejlig onsdag allesammen <3

Knus

Cams

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.