BÆREDYGTIGE BRANDS // DEAR DENIER & SWEDISH STOCKINGS

Hej venner,

Brand New Discovery er ENDELIG tilbage og nu med nyt navn! Jeg synes det andet blev for bøvlet, så jeg har valgt at kalde den noget så simpelt som “bæredygtige brands”. På den måde er I aldrig i tvivl, når der kommer indlæg op som dette, at det handler om et eller fedt firma, der har fokus på bæredygtighed, hvad de laver, gør, producerer, hvad jeg kan lide fra dem, ved dem, osv.

Så lad os da endelig bare komme i gang med dette indlægs hovedpersoner. Denne gang har jeg nemlig valgt at slå to brands sammen, da de er så tæt på hinanden som man nok kan komme. Det er det danske “trikotage” (strømpebukser o.lign) brand Dear Denier og deres svenske “søster” Swedish Stockings.

Nu har jeg gået på studiet i en måneds tid og haft hele tre uger på min speciale retning og det er helt fantastisk og jeg har fået SÅ meget ny viden om tekstiler, fibre og materialer, så nu er det bare endnu federe at skrive den her slags indlæg! Men jeg lover at det ikke bliver ALT for teknisk ?

 

Det begge virksomheder har til fælles er at de gør deres bedste indenfor brugen af genbrugt nylon. Dvs at de genbruger nylon, der kommer fra allerede producerede nylon produkter. Super fedt!

Derudover har begge brands samarbejder med fabrikker, der tænker meget over vand og energiforbrug samt minimering af affald/restprodukter. Og som er placeret Italien, så tættere på. YAY!

Swedish Stockings fabrik bruger også vedvarende energikilder i sin produktion og har indført et genanvendelsesprogram, som vi kunder/forbrugere kan blive en del af. De har nemlig lavet et system, hvor at man kan sende 3 eller flere par gamle, ødelagte strømpebukser el.lign. til deres recycling centre, hvorefter man bliver tilsendt en mail med en rabatkode, når strømperne er nået frem. En super cool måde at lave en cirkulær virksomhed på. Jeg er vildt stor fan af det, især fordi det også er med til, at vi kan være mere zero-waste, altså producere mindre spild/affald og bidrage til en mere bæredygtig produktion. Og smart med en lille gulerod ?

Det danske brand Dear Denier har også valgt at samarbejde med en fragtpartner, der har fokus på bæredygtige transportløsninger, så de minimere deres CO2 aftryk.

De har også fokus på deres emballage, som de prøver at holde på et minimum og som er FSC mærkede materialer, dvs at man får papir/pap og træ materialer, der kommer fra en FSC-skov, hvor der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordenlig sikkerhedsudstyr og løn. Så et endnu et dejligt initiativ!

Men nok om alt det tekniske, I skal jo se hvad for nogle lækre produkter de laver og hvis I vil se endnu fler, så læs det indlæg jeg skrev om glimmerstrømpe trenden! Der har jeg fundet ALT guldet fra de to brands. Læs og se det HER!

STRØMPER FRA DEAR DENIER

STRØMPER FRA SWEDISH STOCKINGS

SWEDISH STOCKINGS STRØMPEBUKSER HER

SWEDISH STOCKINGS KNÆSTRØMPER HER

DEAR DENIER KNÆSTRØMPER HER

DEAR DENIER STRØMPEBUKSER HER

 

Læs mere om Dear Deniers indsats indenfor bæredygtighed HER

Og læs mere om Swedish Stockings indsats HER. De har bl.a. lavet et lille letlæseligt og lækkert katalog med hele deres bæredygtighedsstrategi! Dette er altså værd at læse! Billedet nedenfor er fra Swedish Stockings egen hjemmeside, der lige giver en mere simpel og visuel forklaring på, hvordan de har indtænkt bæredygtighed i deres brand. Dejlig let for øjet og hjernen at opfange og forstå.

 

Jeg tror faktisk det var alt jeg ville sige om de to skønne brands for nu. Der er så meget mere at sige, men det synes jeg I skal have fornøjelsen af selv at læse og undersøge jer frem til. Ellers kunne det her indlæg blive ufatteligt langt. Så det sparer jeg jer for ? Istedet kan I få lidt interessant aftenlæsning!

Endnu en gang tusind tak fordi I læser med! Det betyder al verden for mig. Det skal I vide ?

Og med de ord vil jeg sige godnat og sov godt, jeg skal tidligt op i morgen..

Mange knus

Cams

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.