BÆREDYGTIGE VANER I 2019

Hej venner,

Min rejse mod et mere miljøvenligt og grønnere liv den startede for længe siden. Helt tilbage til folkeskolen, hvor jeg fik mine forældre til at skifte til sparepærer, slukkede lyset efter mig hver gang og trak stikkene ud til vores elektroniske apparater. Så stod det lidt på standby i løbet af gymnasiet, men så efter to år, dvs i 2017, der kom jeg tilbage til min interesse om at leve mere bæredygtigt. Jeg blev klogere på hvilke områder og industrier der udleder store mængder CO2. Her blev jeg klar over at modeindustrien var en stor synder og derfor lagde jeg min livsstil og forbrug om, så tøjmængderne er blevet mindre og købene blevet færre.

2018 blev året hvor jeg virkelig tog fat. Jeg købte næsten kun genbrug. Jeg har ikke været inde i en H&M butik, jeg har “kun” købt to ting fra ny, der ikke er bæredygtigt produceret. Jeg spiste mere vegetarisk, cyklede til alt, købte svanemærkede produkter for at undgå unødvendig kemi. Har tænkt mere zero waste, sorteret mit affald og cuttet unødvendige produkter og ting fra. Så der skete virkelig meget der.

Derfor har jeg selvfølgelig også lagt nogle planer for 2019. Hvilke ting jeg gerne vil teste af og nye vaner jeg vil tilegne mig. Det er dog blevet en smule sværere nu, fordi jeg er flyttet hjem igen og skal have tingene “godkendt” af mine forældre først. De skal ligesom også være med på den. Det bliver i hvert fald nemmere sådan. Men det går ret fint. Jeg har fx. fået indført nyt vaskemiddel, nemlig sæbenødder. På den måde undgår vi en masse plastik og vi slipper for at bruge skyllemiddel. JA TAK! + at når vi skal skille os af med de brugte vaskenødder, så kan de smides ud med organisk affald.

Men nu til mine nye ønsker for ændringer.

 1. Jeg vil gerne undgå at spise kød fra 4-benede dyr. Dvs. oksekød, lammekød og svinekød (det er sådan det vi primært spiser herhjemme fra de firbenede)
 2. Jeg vil blive endnu bedre til at sige nej tak til plastikposer fra butikkerne. Jeg husker det langt de fleste gange og har altid selv et net med, men nogen gange er ekspedienterne så hurtige til at putte mine ting i pose, at jeg knap nok har fået mit kort ned i min pung igen. Og så står jeg der med en dum lille plastikpose….
 3. Jeg vil gerne udskifte vores plastik opvaskebørste og skuresvampe med en børste i træ (hvor man kan nøjedes med at skifte hovedet) og skuresvampe af andet materiale end plast.
 4. Alle tandbørster i hjemmet skal være bambus fra nu af. Og vi er tæt på. Tror faktisk kun det er mig der mangler nu. Jeg har to liggende, men min nuværende tandbørste skal lige have lov til at blive brugt “færdig”.
 5. Jeg vil gerne bruge mine produkter (snakker især beautyprodukter her) op inden jeg køber/får nye. Jeg ender altid med at have et hav af cremer, scrubs og paletter, der bliver åbnet, bliver for gamle og så må smides ud. Spild af produkt. Så mindre spild!
 6. Vaske mindre. Det er svært i et stort hjem med mange mennesker. Men generelt vasker jeg ikke mit tøj så meget. Jeg vasker først mit tøj når det er beskidt eller lugter. Der er jo absolut ingen grund til at vaske det før et af de to scenarier opstår. Jeg prøver altid at lufte mit tøj hvis jeg vil give det en dag længere. Jeg vil gerne se om det kan smitte af på de andre derhjemme 🙈 Jeg prøver også at sige til min mor, at jeg synes det er dumt at vi vasker tøj på dage, hvor vaskemaskinen kun er halvt fyldt… Det er en lidt sværere diskussion, men jeg tager den op flere gange for at gøre min mor og resten af familien opmærksomme. You know, baby steps.
 7. Derudover vil jeg gerne prøve at føre en slags “garderobedagbog”, sådan at jeg kan blive klogere på min garderobe. Hvilke stykker tøj jeg går mest og mindst med og hvorfor. Er der noget der slet ikke bliver brugt? Hvorfor det? Osv. Så jeg kan optimere min garderobe, undgå fejlkøb og få mere ind af det jeg bare elsker at gå med. Jeg er selvfølgelig klar over, at man ændre sig og ens stil som regel følger med. Så måske min yndlingskjole lige nu, ikke er min yndlings om 10 år (håber det, men lad os nu se) men jeg ønsker stadig at blive klogere på, hvordan jeg får skabt den garderobe jeg gerne vil have uden følelsen af at mangle noget. Noget essentielt.

 

Det var det jeg havde for 2019. Jeg har med vilje ikke skrevet ingen flyrejser på, for det er sjældent jeg flyver og sjældent jeg tager på ferie uden for Danmark. Så det ser jeg ikke som den store udfordring.

Jeg håber I kunne lide mine nye vaner. Eller mine kommende nye vaner. Det skal nok blive godt, og jeg glæder mig til at kunne tjekke ind om nogle måneder og se hvordan det går. Jeg håber i hvert fald på det bedste! Har I sat jer nogle (måske nye?) bæredygtige vaner for øje? Hvis I har vil jeg vildt gerne høre om dem. Måske vi kan inspirere hinanden? 💪🏽 Lige gyldigt hvad, så håber jeg, at I har nydt at læse med.

I høre fra mig meget snart igen 💕

Mange knus

Cams

2 tanker om “BÆREDYGTIGE VANER I 2019

 1. Skønne mål! Jeg er også selv begyndt på en mere bæredygtig livsstil, og jeg har lige købt en masse bæredygtige produkter, der skal hjælpe mig på http://www.pureosophy.com 😊 Er helt vild med min bambustandbørste, drikkeflasken i stål (da den både kan holde koldt og varmt!) og sæbe/shampoo barerne! Jeg købte en del mere, som jeg også er super glad for, så hvis du mangler inspiration kan siden VARMT anbefales. De sender fra Danmark 😊
  Knus Kathrine

  1. Hej Kathrine,

   Først og fremmest tusind tak for din søde kommentar, den varmer 💕 For det andet så er det jo mega fedt, at du har taget de første skridt hen imod en mere bæredygtig livsstil 💪🏽 Sammen gør vi en forskel! Jeg vil da helt klart tjekke siden ud og blive inspireret. Tak for tip 😘 Mange varme knus herfra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.