BØGER JEG VIL LÆSE I 2020

Indlægget indeholder affiliatelinks – altså reklamelinks, hvor jeg, hvis I køber igennem linket, tjener en lille procentdel (5%) på salget. Det er med til at støtte min lille biks, derfor er jeres køb gennem linket også et lille hep på mig <3 Så tak til jer!

Jeg har lavet den her slags indlæg før, fordi jeg synes de er ret så hyggelige. Mit liv er mere en bæredygtighed og grøn omstilling, og det er det jeg elsker at bringe i spil her på bloggen. Her kan jeg tale mere frit om de forskellige ting der interesserer mig, min hverdag og hvad jeg lige går rundt og tænker på. Det nyder jeg virkelig!

Så nu bliver I præsenteret for noget, jeg virkelig nyder, nemlig at læse. Det har jeg altid elsket, lige siden jeg lærte det. Jeg har altid lånt en million bøger på skolebiblioteket, læst dem allesammen og afleveret dem, for efterfølgende at låne en ny bunke bøger. Med tiden er mængden af bøger jeg har læst faldet drastisk. Desværre. Men jeg arbejder hele tiden på at blive bedre til at læse mere i hverdagen. For jeg nyder det virkelig, det giver mig ro, og så er det altid dejligt at læse en god historie eller blive klogere på et område. Sidste år var min læseliste virkelig lang, ALT for lang… Det var slet ikke realistisk. Men hvis I mangler inspiration, kan I se den her. Tror kun jeg fik læst to af bøgerne på listen og startet på to af de andre 😅 Så i år har jeg prøvet at være lidt mere realistisk. Der er faktisk nogle bøger på listen, jeg startede på sidste år, men har planer om at læse færdigt i år.

I 2019 fik jeg læst fire bøger. Hold da op… Det var alligevel færre end jeg troede…

 1. ‘Robust Mode’ af Manou Messmann
 2. Sustain Yearly tredje år
 3. Den Lille Guide til Minimalisme‘ af Jane Ipsen Piper (Slugte den på to dage i juleferien)
 4. Hvor taler du flot dansk‘ (reklamelink) af Abdel Aziz Mahmoud (Slugte ligeledes denne bog på to dage, bare i påsken
 5. Og så har jeg haft gang i intet mindre end fem bøger, uden at gøre nogle af dem færdige. Så det er planen i år.

Det er en blandet affære af bøger. Jeg læser ikke selvhjælpsbøger, men kan godt lide at blive udfordret og bekræftet i mine holdninger og værdier i livet, ved at læse Svend Brinkmanns lille trio af ‘stå fast’ bøger. Jeg læste den første bog ‘Stå Fast’ tilbage i 2018 og blev virkelig opløftet af at læse Brinkmanns ord. Dog skulle jeg (og det skal jeg stadig) vænne mig til hans meget intellektuelle/faglige måde at skrive på 😅 Det kan godt tage mig lidt tid at komme i gang og forstå. ‘Ståsteder’ er jeg i gang med nu, mangler ca. 100 sider, og jeg har været så god at låne den af mine veninde, der havde hele serien liggende derhjemme. Så mon ikke, jeg kan låne ‘Gå Glip’ af hende også?

Der er også lidt skønlitteratur i mellem. Det ELSKER jeg altså at læse. Her kan jeg meget bedre holde mig i gang med læsningen, da jeg ikke skal indeholde ligeså mange informationer og forstå/bearbejde indholdet i samme grad. Bogen af Tung Sung, fik jeg af Nicolais mor (og far) i fødselsdagsgave i sommer, jeg har taget lidt hul på den, men kan mærke jeg skal have afsluttet nogle af mine andre bøger, før jeg kan give mig helt hen til den.

Og til sidst kan I jo nok se, at selvom mit liv ikke KUN handler om bæredygtighed, klima, miljø og grøn omstilling, så præger det alligevel mit litteraturvalg . Men jeg ønsker blot at blive klogere, dygtigere og få udvidet mit perspektiv. Det samme gælder investeringsguiden fra Female Invest.

 1. Ståsteder (reklamelink), Svend Brinkmann
 2. Vintage, Pia Storm (følg hende for resten på insta, hun har det smukkeste feed)
 3. 2030 Now (reklamelink), Susanne Sayers
 4. Klar – Parat – Investér, Female Invest
 5. Bæredygtighed (reklamelink), Lone Belling (læs et uddrag af bogen her)
 6. En anden gren (reklamelink), Jesper Wung Sung
 7. Gå glip (reklamelink), Svend Brinkmann
 8. Klimaguiden (reklamelink), Anders Nolting Magelund og Anna Fenger Schefte
 9. Den hundredeårige, der kravlede ud af vinduet og forsvandt (reklamelink), Jonas Jonasson

 

Husk på, at biblioteket findes, hvis økonomien ikke er til at købe 10+ nye bøger om året, eller hvis I vil spare planeten for brugen af de ressourcer, der skal til at lave for at lave en bog. Personligt bruger jeg ikke selv biblioteket, men det er fordi jeg hader tidsbegrænsinger på lånetid. Jeg nyder friheden ved selv at have bogen, for så er der ikke nogen grænse for, hvornår jeg skal være færdig med bogen.

Byt bøger. Med din mor, dine søskende, dine veninder. Eller måske i nogle bog-bytte-butikker. Jeg ved at min lokale Arnold Busck i Helsingør har en byttereol. Man afleverer én bog, og så må man tage én bog. Ret smart. Det synes jeg er ret hyggeligt. Du behøver selvfølgelig heller ikke at bytte. Du kan også spørge om du må låne en bog af en ven, familie, etc.

Men hvis du ligesom mig, nyder at have (og købe) bøgerne selv, så har jeg forsøgt at linke til så mange af dem som muligt.

Er der noget særligt I vil læse i år? Eller handler det måske mere om antallet?

God læselyst og god mandag! Må 2020 blive et godt læseår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.