Forårsrengøring; Få Styr på Dit Rod! 7 Gode Tips

Hej med jer derude,

GLÆDELIG FØRSTE MAJ! (wow Camilla… Noget siger mig, at du havde planlagt, at indlægget blev færdigt til tiden.. Det gjorde det så ikke. Nice one!) I dag er det en ny måned, en ny dag og muligheden for en ny start! Røg du af sporet? Så er i dag mulighed for at komme tilbage på banen. Det er første maj og vi nærmer os snart sommer og foråret har været godt i gang. Jeg blev enig med mig selv om for et halvt års tid siden, at jeg to gange om året skulle tage den helt store rengøringsomgang på mit værelse. Den ene om foråret, den anden om efteråret. På den måde starter jeg hvert halvår ud med et rent værelse og et rent sind. Tro mig, det kan gøre en kæmpe forskel på humøret. Hvis man har rod i tankerne, hjælper det ikke, at der også er rod i omgivelserne. Så gør dig selv den tjeneste at holde dit værelse, din lejlighed eller dit hus rent. Jeg har efterhånden ryddet op mange gange i mit liv. Men det er ligesom om, at jeg hele tiden finder nye tricks til, hvordan jeg nemmest bearbejder rodet. Så har får I mine bedste råd til at klare forårsrengøringen, få ro i sindet og ikke mindst et rent hjem.

Først og fremmest skal jeg have noget motivation og noget inspiration til at gå i gang. Så derfor glor jeg som regel lidt på Insta, Pinterest eller i blade og finder tonsvis af lækre billeder af soveværelser, skriveborde og jeg kunne blive ved. Det giver mig lige et ekstra spark til lige at rydde mit skrivebord, sortere papirerne og redde sengen. Som også gør en kæmpe forskel på ens værelses udtryk. Altså jeg bliver altid overrasket over, hvor pænt og ordentligt mit værelse kan se ud bare ved, at jeg redder sengen…

Mit andet råd er MUSIK!!!! Lyt for guds skyld til musik mens du gør rent. Det er bare så meget mere motiverende at svinge støvsugeren rundt eller pudse vinduerne til Drake eller Rihanna (eller hvad man nu lytter til). Fremfor bare at gøre det uden. Altså her er Work, jo tidens mest oplagte sang at gøre rent til. Just sayin’! Min eneste præference her er, at det er musik som er oppe på beatet. Langsom musik gør bare ikke jobbet. Adele kan man gemme til et andet tidspunkt.

Tredje råd, der rent faktisk handler om selve oprydningen, er at inddele rodet i kategorier. På den måde har man nu ikke længere ét stort kæmpe rod, men noget “organiseret” rod. Jeg foretrækker fx. at samle alt tøj et sted, papirer et andet sted, brugte/fyldte tasker et tredje sted og så ting uden for kategori et fjerde sted. På den måde får man et nyt overblik over sit rod og så kan man starte oprydningen derfra.

Start med at tømme dit gulv! Hvis der er en ting jeg hader, så er det, når ting roder på gulvet. Derfor starter jeg ALTID med at tømme mit gulv. Det gør jeg faktisk før, jeg organisere mit rod. Så føles der nemlig allerede en del renere.

Sørg for at have din opbevaring i orden. Sørg for, at du har kasser, hylder, æsker, skabe, skuffer og mapper nok. På den måde vil du ikke have ting liggende og flyde hele tiden. Selv er jeg rigtig glad for mine rulleskuffer til under sengen fra IKEA. De er så praktiske til de ting, du har fordel i at have let tilgængeligt, men ikke skal bruge hver dag. Link til dem her! En ting jeg til gengæld mangler, er et mappe/inddeler til mine vigtige papirer, så det skal jeg have købt snarest. Det roder så meget…

LUFT UD! For det første er det super sundt for indeklimaet og for det andet giver det lige et frisk pust til rummet og til dit sengetøj. Så det kan klart anbefales, men det tænker jeg, at I ikke var i tvivl om.

Hvis jeg fx. rydder op i mit skab, så går jeg altid fra den ene ende til den anden. Eller bevæger mig oppe fra og ned. Det samme gør jeg med mit værelse. Jeg går fra den en side til den anden side. På den måde sikrer man sig, at hvis man skulle stoppe oprydningen, så har man ikke været i gang alle steder. Så kan man roligt stoppe, når man er noget halvvejs og så genoptage oprydningen en anden dag.

Den sidste anbefaling jeg har, det er, at bruge microfiberklude. De ER altså bare gode. De gør arbejdet super suverænt. Det fede ved microfiberkludene er, at de ikke slæber støvet og snavset rundt på overfladen man ønsker at gøre ren. Hvis man lader kludene være tørre og bruger dem til at støve/tørre af, så samler de snavset op og det sætter sig fast i kluden. De er en revolution i min rengøring i hvert fald. Jeg ved, at man kan købe dem super billigt i Normal.

Jeg håber I kunne bruge mine tips, så I kan nå jeres forårsrengøring i tide. I får lige et lille billede med fra da jeg var i Thailand 🙂

IMG_0972

Kys

Cams

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.