HVORFOR HAR DU DET TØJ PÅ DU HAR PÅ?

Hej venner,

Nu er jeg tilbage med et andet indlæg end ‘ugen der gik’. Jeg må indrømme, at jeg selv er blevet lidt træt af dem nu, men problemet er bare, at jeg heller ikke kan lade dem vente for længe. 1) fordi jeg glemmer hvad er sker 2) fordi jeg så ryger ufatteligt langt bagud og så bliver indlæggene bare alt for lange… Men I får lige en pause fra dem indtil videre.

Men i dag skal indlægget handle om den lidt mere abstrakte del af moden. For da jeg var afsted til presseevent med Selected, der stillede Clare Press spørgsmålet: “hvorfor har du det tøj på du har på?”. Og det satte straks mine tanker igang. Hvorfor har jeg egentligt det tøj på jeg har på? Hvad vil jeg sige med det? For langt hen ad vejen, så bruger vi vores tøj til at kommunikere. Det ligger til vores natur. Vi opfatter det visuelle (billeder og den slags) langt hurtigere end tekst, derfor siger vores tøj utroligt meget om, hvem vi er eller hvem vi i virkeligheden ikke er, men ønsker at være. Man kan jo gemme sig bag sit tøj. Det er en god forklædning.

Man kan utroligt meget med tøj. Det kan sige så meget forskelligt. Det er tidsløst og foranderligt på en og samme tid. Man kan ændre det som man vil, alt efter humør, livsfase, job, etc. Mulighederne er i virkeligheden uendelige. Det er i høj grad også grunden til, at jeg altid har lidt svært ved at beskrive min stil. Jeg tror heller ikke helt at den er der endnu. Jeg har klædt mig meget forskelligt gennem tiden. Der har ligesom ikke været noget gennemgående tema. Kun at jeg altid har elsket at klæde mig på, effekten ved forskellige outfits og så at jeg har købt utroligt dårlig kvalitet… Øv..

her ser I mig med min yndlingskjole på

 

Men for at vende tilbage til, hvorfor jeg har det tøj på jeg har på. Først og fremmest har jeg det på, fordi jeg føler mig tilpas i det. Hvis ikke jeg gør det, så har jeg det sjældent på mere end et par gange. En fejl jeg har lavet meget før hen. Men komfort er bare vigtigt for at jeg beholder et stykke beklædning i lang tid.

Jeg har også mit tøj på, fordi jeg føler mig mega optur i det. Tøj kan give mig så mange powerfølelser med på vejen. Det kan booste min selvtillid i en grad der er helt åndssvag. Ikke fordi jeg er usikker på mig selv, tværtimod, men fordi det bare kan noget ekstra. Tøj kan noget, som ingen anden genstand kan. Jeg ved dette nødvendigvis ikke gælder alle. Ikke alle har dette forhold til beklædning, men det har jeg. Tøj kan give mig en totalt optur følelse af at have styr på det hele og ligne en milllion samtidig. Jeg kan gå fra at føle mig super feminin, til super sexet, mega sporty chic, klar til at starte en business, overtage verden, men også bare være helt nede på jorden. Det er helt vildt, men mega fedt! Det er derfor jeg synes at tøj og styling er så spændende! Måske jeg skal uddanne mig til stylist? hmmmm..

her har jeg igen min yndlingskjole på

 

Jeg har også det tøj på jeg har på, fordi jeg ønsker at dele et budskab. Det ved I jo, jer der følger med på insta. Den enkelte person på gaden, spotter det nok ikke, men jer der følger med, I fanger budskabet. Først og fremmest ønsker jeg at dele et budskab om, at man godt kan have en beklædningsdel på mere end én gang. Samt at man kan have det samme outfit på mere end én gang. At man ikke behøver en ÅNDSSVAGT stor garderobe for at være tilfreds eller for at være “med på moden”. Jeg ønsker at vise, at genbrug og bæredygtighed ikke kun hænger sammen med kedelige materialer, farver og print og basisvarer. Der er så meget mere derude. Så mange muligheder. DÉT vil jeg gerne vise med mit tøj. At man kan have lige det man har lyst til på, og opbygge den garderobe man vil, med omtanke for mennesker, miljø og klima.

og her har jeg den på. igen.

 

Jeg har altid været irriteret på de “konventionelle” bloggere. Fordi de viste outfits med én style én gang og så så man den aldrig på deres profil igen. Men i mellem tiden havde de fået deres følgere (ikke mig, jeg var klogere (og fattigere) end det) til at købe det bestemte stykke tøj, for så ikke at have nogen idé om, hvordan man ellers skal style den… Det synes jeg var irriterende. Jeg havde ikke råd til at skifte mine ting ud på den måde hele tiden, og jeg havde heller ikke lyst til det. For det virkede ærlig talt ret dumt. Det værste var, at blot få måneder efter de havde vist den pågældende style på deres blog eller insta, så havde de sat den til salg på trendsales, tradono el.lign. SNYDT MUCH?!?!

Det var egentligt også derfor jeg startede bloggen med det bæredygtige fokus. For at BRYDE med den her onde cirkel, bryde med, at man kun kan have en style på én gang før den skal skiftes ud. Bryde tanken om, at man hele tiden skal købe nyt. Det vil jeg gerne vise med mit tøj. For vi kan ikke allesammen få kastet tøj i hoved og røv (beklager sproget) som nogle af de store influencere. That’s a fact. Så derfor må man også forstå, at det er okay ikke altid at have det hele, og bruge det man har på bedste vis. Det viser de nemlig ikke. Men det vil jeg!

Så derfor har jeg det tøj på jeg har på. For at bryde et mønster. For at vise et realistisk alternativ. For at vise at man kan nå langt med lidt.

Og med de ord vil jeg slutte indlægget af.

Jeg drømmer stadig om at lave flere styling indlæg og videoer, så sig endelig til, hvis der er noget I ønsker hjælp til, etc. Jeg har et her, hvor jeg viser to eksempler med lag på lag. Hvis det kunne have interesse.

Og så vil jeg bare høre jer, hvorfor I har det tøj på I har på? Der er masser af plads i kommentarfeltet, så bare slå jer løs!

Mange knus 💕

Cams

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.