Julegaveindkøb // 10 Tips og Tricks

Hej med jer derude,

Juletiden er for alvor gået i gang og det betyder selvfølgelig også julegave indkøb. Og lad os være ærlige…. Det er ikke altid det nemmeste. Jeg kender alt for godt til det, for med fem andre familiemedlemmer er der altid en, jeg ikke ved hvad jeg skal give. Derfor har jeg som “erfaren” julegave-køber opdaget mange små rutiner og tricks der virker for mig og overskueliggøre, hvem jeg skal købe gaver til, hvad budgettet er og hvor jeg kan finde det, jeg skal bruge. De er ikke banebrydende og mange af dem gør I måske selv, men jeg synes alligevel det var en god idé at få dem ned på skrift.

Så her får I mine tips og tricks til julegaveindkøb:

  1. LÆG ET BUDGET. Dette er altid en god idé, således får man ikke stress over, at man har for lidt penge til julegaver el.lign. Find ud af hvor mange penge du har til rådighed og gør dette i god tid, så du har en mulighed for at spare op lidt tid før. På den måde står man ikke og mangler penge, når vi når december. Man kan uden problemer gå i gang lang tid før, for man ved godt (allerede et år før), hvad lønnen skal gå til i december. Så find ud af om det er gaver til 75 kr, 100 kr eller måske 600-1000 kr.
  2. LAV EN OVERSIGT over, hvem du skal give julegaver i år. Det er et rigtig simpelt, men godt trick. Skriv det ned så du har det synligt foran dig. Det kan hurtigt gå galt, hvis man bare har oversigten inde i hovedet.
  3. VÆR I GOD TID for det kan godt betale sig. December er hektisk så hvis du er smart er du allerede klar med gaverne i november. Jeg prøver så vidt muligt at have gaverne klar inden december for der sker så meget andet i den måned, så jeg synes aldrig jeg har tiden. Og hvis der noget jeg ikke gider stresse over, så er det gaver.
  4. SHOPPING PÅ NETTET var min bedste ven i gymnasiet, for så kunne jeg sidde og klikke julegaverne hjem, hvis dansktimerne blev alt for kedelige. Dette trick kan selvfølgelig også bruges, hvis man sidder derhjemme.
  5. ÅBN ØRENE OG BRUG HUKOMMELSEN. Vær ekstra opmærksom på, hvad de forskellige personer giver udtryk for, at de godt kan lide eller går og mangler. Sidste år kan jeg huske min far snakkede om han manglede en ordentlig taske han kunne bruge til sit træningstøj. Derfor købte vi ham en sportstaske med karatelogo og hele mullevitten, så man ikke var i tvivl. Det kan også være man har en i hjemmet, der hele tiden brokker sig over de mangler strømper, sportsbh’er, vatrondeller eller lige er løbet tør for sin parfume. *host host, mor* 😉
  6. GÅ FLERE SAMMEN er en teknik jeg har gjort rigtig god brug af, da jeg som sagt har tre søskende. Vi har kunne slå os sammen til de forskellige julegaver og på den måde kunne give en lidt federe julegave. Dette er også en oplagt ting at gøre, hvis man har et mindre budget at gøre godt med.
  7. TAG DET ROLIGT for man kan lynhurtigt blive fanget af julens stress og det er der ingen grund til. Spørg hvad vedkommende ønsker sig, find inspiration på nettet, eller lav en gave selv. Tingene skal nok løse sig.
  8. KØB GAVER PÅ ET ATYPISK TIDSPUNKT for så undgår du proppede butikker, stressede mennesker og udsolgte varer. Prøv fx. ved 18-tiden, så er de fleste hjemme for at lave mad. Undgå for Guds skyld fredag eftermiddag og lørdag formiddag!
  9. GØR GAVEN PERSONLIG for det kan gøre en kæmpe forskel! Jeg sætter i høj grad pris på folk der har kredset og lagt kærlighed i en gave. Selv noget så simpelt som, at personen selv har pakket det ind i stedet for ekspedienten i Matas.
  10. MIT SIDSTE RÅD, hører sådan set med til rådet oven for, men det er lige, at lægge en ekstra kærlig hånd på de gaver man giver. Selv er jeg stor fan af kort og det skader ikke at skrive et følelsesladet kort, for det er det julen handler om… Kærlighed. Så mind hinanden om, hvorfor I holder af hinanden og hvad der gør hinanden unikke, for det er ting man inderst inde godt kan lide at blive mindet om. For så er gaven jo sådan set overflødig…

Jeg håber I kunne bruge dette indlæg til noget og ellers så må I have en glædelig 1. december. Vi ses snart igen!

Cams

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.