MIN FØRSTE MÅNED PÅ KEA // VAR DET DET RIGTIGE VALG?

Hej venner,

Vidste I godt, at i dag markerer min første måned på KEA?!? Say what? Hvordan har jeg allerede været i gang i en hel måned? Jeg forstår slet ikke at tiden er gået så hurtigt.. Men det er fedt, jeg er underholdt, jeg lærer og jeg glæder mig over dagene! Så det har helt klart været det rigtige valg. Og det er bl.a. det jeg vil snakke om i dag.

 

HVAD HAR VI LAVET? 

Lad os starte her. Det tænker jeg er et godt sted. For hvad har vi dog lavet de sidste par uger. I den første uge, som reelt set kun var to dage havde vi sociale arrangementer.

I anden uge havde vi introuge, hvor vi havde undervisning i vores hold, blev introduceret til værdikæden og til vores læsegrupper. Vi havde også en specialeretningsdag hvor vi mødte vores kommende undervisere og vores klasse som vi skal være sammen med efter 1. semester. Og så fredagsbar, der var mega hygge ?

Tredje uge var den første “rigtige” uge. Med hele dage, forelæsninger, gæsteforelæsninger, holdundervisning, lektier, opgaver og gruppearbejde. Vores første forløb var Kultur & Trend og varede også ind i den fjerde uge.

Vi lavede en skriftlig opgave om en trend, hvor vi skulle analysere den, og så havde vi også en trendspotting opgave, der skulle ende ud i en video. En video som vi fik super meget ros for! JA TAK! I fjerde uge havde vi også den berygtede studiestartsprøve, som var en prøve i de ting vi var blevet undervist i. På den måde kan de sortere dem fra, som ikke har deltaget i studiet el.lign og give pladsen til andre. Samme aften var der introfest ?

Efter fire uger havde (og har stadig) vores første forløb på vores specialeretning dvs. sustainable fashion studerende samlet. Den første uge i det førstespecialeforløb var meget teoretisk. Vi havde en masse læselektier og meget sid-ned-og-lyt undervisning. Vi var i laboratorie og lave brændprøver, lavede materialequizzer og malede i farvelære.

Og i den anden uge, denne uge, har vi arbejdet med teorien i praksis (YES, YES, YES) så vi har vævet, strikket på maskine og strikket i hånden! Så fedt!


 

HVORDAN ER STEDET? 

KEA på Guldbergsgade er super nice. Arkitekturen er fed, interiøret er fedt og alle de ressourcer de gør tilgængelige for os er også en kæmpe luksus som jeg kun glæder mig endnu mere til at bruge og udforske i fremtiden. Jeg blev faktisk helt ked af i dag, at jeg ikke skal læse her i længere tid, da vi altså får nogle muligheder, man ikke bare lige får og har ellers. Så jeg er virkelig tilfreds! Stemningen derinde er også bare mega fed altså. Der er bare en lækker vibe.

 

HVORDAN ER UNDERVISERNE? 

Der er jo en masse undervisere på KEA og også en masse alene på Guldbergsgade og jeg har ikke mødt halvdelen af dem endnu. Så det er selvfølgelig ikke helt fair, at jeg udtaler mig om dette felt endnu, men jeg vil gøre et lille forsøg alligevel ? Underviserne er overordnet set rigtig gode, man har jo altid sine favoritter og nogle er dem er bedre til nogen ting end andre. Det kommer man vidst aldrig rigtig udenom. Men overordnet set er det nogle dejlige motiverede undervisere, der virkelig brænder for deres felt og har en masse erhvervserfaring. SUPER NICE! Og så tager de os seriøst OG går op i om man deltager i undervisningen og dukker op på skolen. Vi er selv ansvarlige nu og de accepterer ikke, at man man ikke kan finde ud af at komme til tiden o.lign. De fortsætter/går i gang med undervisningen hvad end man er der eller ej.

 

HVORDAN ER MENNESKERNE? MIT HOLD, MIN KLASSE, MIN LÆSEGRUPPE?

Mennesker her er fucking fantastiske. Der er søde mennesker, sjove mennesker, seje mennesker og det er simpelthen så fedt at være en del af det her fælleskab af unge mennesker, der bare er top motiverede og max kreative. Jeg er vild med det!

 

HVAD HAR JEG HAFT AF TANKER?

Jeg har haft 1000 tanker. Men de har allesammen været gode langt hen ad vejen. Men efter jeg har startet har jeg især haft mange tanker om, hvad jeg vil arbejde med, hvor jeg vil i praktik, skal jeg starte mit eget og en masse i den dur. Så det er bare super fedt, at mit studie kan sætte den slags tanker i gang hos mig. Det er så lækkert og det gør mig helt vild glad ?

Men jeg har også haft tanker om, hvad for nogle personer, der mon bliver “min” omgangskreds. For det har jeg svært ved at regne ud lige nu. Og jeg skal ikke kunne regne det ud, det ændrer sig jo hele tiden hvem man snakker med og især her i den første tid, Det kan jeg da huske fra gymnasiet. Dem jeg startede med at være sammen med, var ikke dem jeg sluttede med. Så det skal nok gå. Heldigvis er jeg god til at lade den slags tanker gå igen og huske mig selv på, at den slags ting kommer med tiden.

 

HVAD HAR JEG HAFT AF FØLELSER?

Jeg har ikke på noget tidspunkt været nervøs. Jeg har været spændt og jeg har været motiveret, glad og tilfreds! Jeg har følt mig godt tilpas og bare klar på at suge til mig med læring og viden! Jeg skal ikke tage de her år for givet. Jeg har kæmpet for at komme ind, så det skal ikke bare smides væk! Jeg har følt bekræftigelse. Jeg har følt, at her har jeg ramt plet. Jeg har følt mig hjemme. Følt en ro.

Men jeg har også haft negative følelser. Bare rolig, det hele er ikke regnbuer og lyserøde skyer. Jeg havde fx et lille angstanfald den første mandag på studiet. Det var møg ubehageligt og jeg har aldrig haft så voldsom hjertebanken som der.

Og så har jeg også snakket med Nicolai om, at jeg ikke føler jeg har fundet min Buddy endnu eller den/de person(er) jeg bare klikker med. Og det har jeg haft det ret svært ved. Men han forsikrede mig om, at det kommer. Vi har jo ikke gået der så længe endnu. Så jeg beroliger mig selv med hans ord ?

 

HVORDAN GÅR DET NU?

Det går rigtig godt nu. Jeg er glad og motiveret, når jeg står tidligt op om morgenen og skal ind på studiet og jeg nyder det (så længe det varer ?) Jeg har to dejlige klasser. Både den blandede og min specialeretningsklasse. Jeg har en god læsegruppe. Jeg har en god læserytme og er sådan set bare glad og tilfreds og SUPER klar til de næste to år på KEA.

 

HVAD GLÆDER JEG MIG TIL I FREMTIDEN?

JEG GLÆDER MIG TIL DET HELE! Seriøst, jeg kan ikke få hænderne ned. Jeg er sikker på, at KEA nok skal give mig en masse muligheder og fed værktøjer som jeg kan bruge i mit arbejde her på bloggen, men også i fremtiden, hvor jeg nu end ender. Så altså, jeg er klar!

 

Så der fik I en update om min første måned på KEA ? Jeg håber I nød at læse med. Jeg synes det var rart at skrive det her indlæg, især for min egen skyld, da jeg ved, det er et jeg vil vende tilbage til, når der er gået endnu længere tid. Det er sjovt at se ens egen udvikling, så det vil jeg glæde mig til. Og så kan det måske være med til at holde mig motiveret omkring mit studie i de lidt hårdere perioder. For dem forestiller jeg mig vil komme uanset hvad.

I må have en dejlig torsdag og så må I have en god weekend, den begynder jo lige om lidt!

Mange knus

Cams

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.