MIN MINIFERIE I AARHUS

Så er jeg hjemvendt efter den dejligste uge i Aarhus og jeg har bare haft et brændende ønske om at dele den med jer. Min miniferie (som jeg kaldte den) var fyldt med alt muligt godt og jeg kan bare mærke, hvor tilpas jeg føler mig i byen. Langt mere tilpas end jeg følte mig dengang jeg rent faktisk boede der. Det synes jeg både er en glædelig nyhed, men også ret trist, fordi det får mig til at tænke på, hvordan jeg bare “klarede” hverdagen. I stedet for at leve den.. Men jeg ser frem til mit nye kapitel i Aarhus og det starter altså LIGE om lidt. Der er snart kun to måneder til og jeg kan slet ikke fatte det!

Som en del af jer måske ved, så er min favorit transportmulighed til Aarhus, Kombardoexpressen. Det er budgetvenligt og så kører bussen direkte fra København til Aarhus og omvendt. Det eneste issue jeg har med det er CO2 udledningen som hurtig-færgerne har… Den er jeg ikke helt glad for, men jeg har skrevet til dem angående forbedringer på bæredygtighedsfronten + et arbejde med CO2 kompensering gennem legit projekter og organisationer. Jeg ville så gerne tage toget. Men det er bare for dyrt til min økonomi lige nu. Så jeg tager det næstbedste. (dette er ingen reklame, jeg er bare en glad og trofast bruger af Kombardoexpressen på tredje år nu) Blot en lille anbefaling.

Men det skal ikke kun handle om min transport derover. Det skal handle om mine yndlings steder, butikker og spisesteder, så ligeledes kan få den bedste oplevelse af Aarhus. For byen har altså så meget godt at byde på!

the basement

For det første, så skal I altså give jer selv en hel dag til at kigge i Aarhus’ mange fantastiske genbrugsbutikker. Efter min loppe onsdag i onsdags, hvor jeg delte den på insta-stories fik jeg simpelthen så mange skønne beskeder og henvendelser fra jer alle. Så genbrugsbutikkerne er der altså stemning for og jeg nød virkelig min onsdag. Det var en af de bedste dage jeg havde derovre. Listen på butikker er lang, så i stedet vil jeg anbefale jer at tjekke min Aarhus highlight ud på min insta lige HER. Der er alt fra tøj til interiør og i alle prisklasser. Derfor kan vi alle være med uanset økonomi og interesseområde.

Nævner lige en lille håndfuld: Prag, Komma, Högenhof, Tøjstory, Fleabies, VillaToft, Heidis Mix Bix og The Basement.

tøjstory

Når jeg sidder og skriver det her indlæg, breder der sig simpelthen så meget glæde ud i min krop. Det har altså bare været en tur jeg havde brug for, havde glædet mig til og så var den bare fyldt med de skønneste mennesker. Jeg var bl.a. til et dejligt møde med Pia fra Danish Fair Fashion på LYNfabrikken (endnu et sted I kan notere jer bag ørerne) hvor de seriøst (!!!) laver den bedste lemonade med citrongræs, lime og ingefær 😍 Mødet blev efterfuldt af en aftale med Tanja og da hun var så sød at komme for tidligt, så fik hende, jeg og Pia en dejlig snak om mulighederne i Aarhus, manglen på en bæredygtig multibrand store, modeugens op og nedture, dejlige danske brands og bare med et drys af bæredygtighed på det hele. Det er fantastisk, når man finder et fællesskab af passionerede og ligesindede mennesker! YES!

købte de tre nederste pudebetræk

Og apropos bæredygtige butikker i Aarhus (eller manglen deraf) så var jeg også på besøg i Relove and roses’ showroom på Skovvejen. Her fik jeg lov til at hilse på søde Mia, der er stifter af det smukke brand med en ligeledes smuk historie. Og jeg kom da vist nok også hjem med lidt godter. Hovsa. Og tak Mia for mængderabatten. Det faldt i rigtig god jord hos en fattig studerende, der gerne vil indrette sig mere bæredygtigt 😅

Jeg var også et smut i Matas Natur, der er et sidekoncept til de traditionelle Matas butikker. Den ligger i Bruuns Galleri og er fyldt med skønne produkter, der enten er naturlige, økologiske, allergivenlige, bæredygtige, etc. Så lækkert og jeg er vild med konceptet og indretningen i butikkerne. Flere af dem tak!

Sidst men ikke mindst, så er der en lille ny bæredygtig baby på vej. Kan man sige det? Ej det lød lidt for mærkeligt. Men der er en ny butik/showroom på vej i Badstuegade, der kommer til at sælge det smukkeste bæredygtige tøj og smykker. Jeg siger det bare og hvis du skulle have lyst, så finder åbningen sted næste weekend. Du kan læse mere om det lige HER. Jeg vil være der og søde Tanja vil også være der. Hun holder sågar et oplæg som du kan læse om og tilmelde dig HER. Måske ses vi? Det håber jeg.

Udover at fise rundt i byen for mig selv eller med Tanja, så havde jeg heldigvis også noget tid sammen med Nicolai 💕 Det var jo ham jeg kom over for at besøge. Men da han også var midt i bachelorprojekt skrivning, så blev det kun halv/halv vi var sammen. Det gjorde ikke spor og det var jo ligesom vigtigst, at han fik skrevet på sin opgave end, at jeg blev underholdt af ham. Derfor brugte vi tiden vi havde på at kigge på lejligheder, (hvis I kender noget med overtagelse omkring november, så hit me up!) se vores “fællesserier” på Netflix og lave god asiatisk mad. Det lyder virkelig ikke spændende, men vi hygger os sådan i hinandens selskab, så det er sjældent vi laver alt muligt vildt. Men det blev da en tur på Street Food (kan anbefales og især Thaiboden) og op på det Kongelige Bibliotek i Uniparken, hvor vi begge kunne sidde og arbejde og tage en pause med et spil bordtennis. Det kan anbefales!

Tanja og jeg spiste også på Greenilicious, der både ligger i Magasin og i Jægergårsdsgade. Og der får man altså mad og drikke for pengene. Vi fik begge en Iced Chai Latte på Havremælk (den var altså lækker 😍) og dertil fik jeg deres veggie-wrap med linser, der smagte himmelsk og mættede mig i flere timer! Vi sad i den hyggeligste lille krog, hvor vi kunne snakke og arbejde og sidst, men ikke mindst, er det øko, grønt og sundt. Hvad mere kan man ønske sig af take-away?

Jeg fik virkelig nydt Aarhus denne gang. Sådan ekstremt meget, og det var virkelig en fornøjelse. Nu glæder jeg mig kun endnu mere til, at jeg skal derover til november. Det bliver så dejligt at få en hverdag derovre og så sammen med min dejlige Nicolai. Jeg kan slet ikke vente!

Derudover leger jeg lidt med tanken om en miniguide til Aarhus? Hvad skal man se/opleve/spise/gøre etc. Hvad ville I sige til det? Ville det være noget I gad læse? Hvis ja, så lad mig endelig lige vide det.

Mange knus

Cams

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.