MINE TIPS & TRICKS TIL AT SHOPPE GENBRUG

Hej venner,

Velkommen tilbage til bloggen. I dag har jeg (hvis jeg selv skal sige det) et ret fedt indlæg på programmet. Det var et indlæg mine søskende efterspurgte, da de synes jeg er virkelig god til at finde lækre genbrugsting. Og her gælder det især tøj. Så de gav mig idéen til at skrive mine tips og tricks til genbrugsshopping. Jeg har gjort det ret længe nu, og er især blevet bedre indenfor det sidste år. Så her få I mine tips og tricks og jeg har været så overskudsagtig, at dele det ind i kategorier ?

 

GENBRUGSBUTIKKER & LOPPEMARKEDER

Der findes et HAV af muligheder, hvor man kan få fat i lækre loppegodter. I kender sikkert de klassiske genbrugsbutikker, Røde Kors, Kirkens Korshær, Folkekirkens Nødhjælp, Red Barnet osv. Men det er bestemt ikke de eneste mulighed, så føl jer ikke begrænset til disse butikker, der i mange tilfælde er ganske fine. Men flere og flere genbrugsbutikker/vintagebutikker er blomstret op rundt omkring i landet. Så TJEK DIT LOKALOMRÅDE UD! Lav lidt RESEARCH!

LOPPE-OVERSIGT

Jeg har kun lavet et lille udpluk af loppemarkeder, da der jo er en million at vælge i mellem. Men jeg har lige listet list af dem jeg har været til eller har fået anbefalet. Så here you go!

@flagstangsmarkeder

– en samlet profil med updates om loppemarkeder i Aarhus. Jeg har været til loppemarked i musikhusparken og det var mega fedt! Der var lækre stande og lækre madshops ?

@megakup

– mega kup! er et mega populært loppemarked i Aarhus, der finder sted på Godsbanen. Jeg har ikke været til det selv, men de skulle være vanvittigt gode! Konceptet skulle vist også findes i Aalborg.

@rita_blaas_lopper

–  skulle være et vildt eftertragtet og populært loppemarked i København, der startede tilbage i 2009. Det bliver bl.a. afholdt i dag faktisk! Og i kan læse meget mere om kommende events osv. HER

@gentofteloppemarked

–  Endnu et populært loppemarked, der er meget besøgt! Og jeg har set det på flere profiler jeg følger. Så det er jo helt sikkert værd at besøge. Jeg skal i hvert fald have tjekket det ud inden sæsonen er ovre og sneen falder.

Og så afholder Tradono selfølgelig også gode loppemarkeder (i nogle tilfælde sammen med Trendsales) Veras holder også loppemarkeder også er der selvfølgelig alle de små lokale. Vi har et lille loppemarked her i Helsingør, hver lørdag i forår/sommer/sensommerperioden. Så der er jo masser af markeder udover dem jeg har nævnt her!

 

APPS & WEBSITES

Udover de fysiske butikker og markeder, så er genbrug altså virkelig blevet let tilgængeligt både på mobilen og computeren! Her fyrer jeg lige op for mine favoritter:

TRADONO by Trendsales (også bare kaldt Tradono): Er min yndlingsapp. Det er et loppemarked, men i et lækkert lommeformat, så du kan kigge dagen lang kun ved brug af din telefon. NEMT! Man har en bruger, kan sætte ting til salg i sin “shop” og på samme måde købe af andre. Meget lige til.

TRENDSALES – også en gammel kending. Og især en klassiker blandt kvinderne. Jeg kan huske Trendsales helt tilbage fra da jeg gik i de små klasser i folkeskolen. Men det er en fed hjemmeside, hvor man især kan få fingrene i de lidt dyrere mærker. Folk har en bruger på siden, hvor de så kan sælge ud af deres ting. Det fungerer super fint og man kan virkelig specificere sin søgning!

Anbefales til ekslusive mærker: Ganni, Gucci (og den slags), Malene Birger osv.

THE VINTAGE BAR – the vintage bar er en nyere dansk webshop der forhandler vintage/brugte designer tasker. De har alt fra Gucci, Louis Vuitton, Prada til Fendi og Chanel. Det er en super simpel hjemmeside og konceptet er mega fedt! De har også en Instagram profil lige HER.

Anbefales til køb af designertasker

secondhandfirst.dk – det her er en helt ny blog. Men en blog jeg læser med på. Den er skabt af den fantastiske genbrugsblogger Tanja Gotthardsen, der skriver om de aarhusianske loppeshops/genbrugsbutikker med personlige interviews. Derudover laver hun loppemarkedsupdates på sin Instagram HVER uge! Hvor hun altså dækker over flere af de største byer i Danmark! Så er du en lille loppelover, så følg med i Tanjas univers!

Anbefales til inspiration og hyggelæsning! Og til updates på diverse loppemarkeder i København, Aarhus, Odense, Aalborg m.m.

Instagram – Er generelt et godt sted at loppe. Mange store profiler (bloggere osv.) har salgsprofiler, der er er også deciderede loppemarkedsprofiler, hvor de sælger loppefund gennem insta. Der er masser af muligheder på Instagram. Så gå på opdagelse!

 

PERSONER & PROFILER

I denne kategori har jeg både indraget personer, der er en kæmpe inspiration (at least for me) i forhold til at shoppe genbrug/opbygge en genbrugsgarderobe. Men også profiler der har butikker, sælger ud, holder markeder og/eller oplyser om loppemarkeder. Så her kan I virkelig også få ny viden om lokale markeder samt blive inspirerede af de sejeste mennesker!

”GENBRUGSBLOGGERE”

@tanjagotthardsen – den vildeste genbrugsblogger! Hendes lejlighed er en drøm og hendes instagram er proppet med loppe inspiration OG “lopdates” Hvis I forstår sådan en lille en ? Og så er hun mor til bloggen secondhandfirst.dk

 

@johannekohlmetz – en gammel kending inden for den danske blogger/youtube verden. jeg har fulgt med hende siden 2011/2012 og hun er også en vaske ægte loppeblogger og tipper især til markeder og genbrugsbutikker på Fyn! ✨ Læs hendes blog HER

 

@friggshow – en fantastisk genbrugsfashionista på instagram! Jeg elsker hendes looks ? Hun nailer dem bare HVER gang og fyre max op for farver og mønstre. Og nu arbejder hun i den skønneste butik Organic Club på Østerbro.

 

LOPPESHOPS PÅ INSTA

@verasvintagedk

– er en profil der er tilknyttet Rebecca Vera Stahnkes univers Veras. Det er et lækkert genbrugskoncept, hvor der er smæk på farver og lækker inspiration! Vaskeægte københavner stil, hvis jeg bedst skal beskrive det 😉 Der er mulighed for at bytte sit tøj til nyt, sælge sit tøj på de populære “Veras Market” eller sælge sit tøj til kommission. Læs mere om det hele HER.

@tradonobytrendsales 

– en opslagsprofil, hvor Tradono viser de ting der er kommet til salg på appen eller de events de har i ærmet! Godt sted at følge med, hvis man er til lækre og eksklusive loppemarkeder. Jeg har skrevet et helt indlæg kun om Tradono lige HER

@trendsales

– samme princip som med tradonos Instagram. Den bruges til korte opdateringer om, hvad der sker på hjemmesiden.

@vinokilo

– Et tysk koncept, hvor de sælger genbrugstøj til kilopris. Jeg var til deres loppemarked i Aarhus tilbage i februar, hvor de have inviteret mig og jeg fandt altså min nu yndlings denimjakke! Udvalget er stort, lidt til den flippede side, men man kan sagtens finde noget og deres hjemmeside/webshop er et skattekammer af gamle og skøre styles. Tjek den ud HER.

@theorganicclub

– Er en koncept butik, der kan findes rundt omkring i København. Jeg ved den på Østerbro er meget populær. Men de kører med det her smarte koncept “kollektivt klædeskab”, altså en garderobe, hvor man kan komme ind og aflevere det sit tøj, få point for det og så bytte det til noget nyt, som andre har afleveret til det kollektive klædeskab. Super smart. Meget bæredygtig garderobe. Lige min kop te. Derudover forhandler de også tøj og accessories der er bæredygtigt produceret på den ene eller den anden vis. Super fedt!

FIF, TIPS & TRICKS

VÆR ÅBEN! Det er nøglen til genbrugsshopping! Hvis du holder dig tilbage eller på forhånd har en negativ tilgang til det, så vil du IKKE få en dyt ud af det.

LÆG EN PLAN! Én vigtig ting jeg virkelig har lært af at genbrugsshoppe, det er at man skal have en plan. Find ud af, hvad du leder efter. På den måde kommer du ikke hjem med et hav af ting, du i virkeligheden slet ikke skulle have. Og bare fordi det er genbrug, så godtgøre det ikke “fejlkøb” / “unødvendige” køb.

TJEK ALLE MULIGHEDER! For de klassiske genbrugsbutikker og loppemarkeder er ikke de eneste muligheder.

GIV DEN GAS! Hold dig endelig ikke tilbage til loppemarkeder og i genbrugsbutikkerne. Den her hænger meget sammen med mit første tip. For man får bare meget mere ud af oplevelsen, hvis man ikke holder sig tilbage. Giv den gas, gå gennem alle stativerne, hylderne, whatever…

PRØV DET PÅ! Hvis du har mulighed for det, så gør dig selv den tjeneste at prøve det på, på den måde kommer du ikke hjem med ting du ikke får brugt og måske ikke kan komme af med igen.

LAV RESEARCH! Undersøg dit lokalområde eller omkringliggende områder for genbrugsbutikker, loppemarkeder o.lign. Det kan være du finder en gemt skat!

 

FORDELE VED GENBRUG

Genbrug er med til at “slutte” brug og smid væk “spiralen” ♻️

Det er med til at give tøjet nyt liv! ♻️

Du kan få fingrene i unikke items ♻️

duuuh, man sparer penge! ? Perfekt til et lille budget. Til den sparsommelige, den studerende, den “pressede” eller den nærige 😉 ♻️

Det har ingen eller meget lav miljøbelastning. YAY! ♻️

 

Til sidst vil jeg bare lige linke til to blogs jeg har lavet i min youtube tid, hvor jeg besøger loppemarkeder. Så se dem nedenfor:

Og i forlængelse af det her indlæg, så har jeg faktisk lavet en tilhørende video, hvor jeg viser alle mine genbrugsfund frem. Altså dem fra min garderobe. Så hold øje herinde! Jeg skriver selvfølgelig ud som jeg plejer, både herinde på bloggen, men også på min insta og facebookside. Så stay tuned ? Håber på, at jeg kan få den ud til i morgen, men nu må vi se??

 

Tak fordi I ville læse med, jeg håber I kunne lide det!

Og så håber jeg bare, at I har haft en dejlig weekend og er ved at være klar til en ny uge ?

Mange knus

Cams

2 tanker om “MINE TIPS & TRICKS TIL AT SHOPPE GENBRUG

  1. Det var fandme det bedste indlæg til dato Cams. You give me so much inspiration ❤️❤️❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.