NY UGE, NY DAGSORDEN // Fashion Revolution Week

HEJ VENNER!

I dag er UGEN, den vigtigste uge, når man som mig interesserer sig for bæredygtig mode og en mere miljøvenlig modeindustri. I går startede den såkaldte Fashion Revolution Week nemlig. Det er en hel uge i modens tegn, men med det tvist, at det er for at fremme bæredygtigheden i industrien. VI skal nemlig være med til at gøre modeindustrien holdbar og sikker. Og det gælder for alle de led, der indgår deri. Det er faktisk det hele denne uge går ud på. At skabe en revolution!

 

 

Det var i går præcis fem år siden at Rana Plaza bygningen i Bangladesh kollapsede. Her arbejdede flere tusinde mennesker (under de værste forhold) for brands af både billige og dyre prisklasser. Ulykken var skyld i, at 1.133 mennesker døde og yderligere 2.500 kom til skade. Ulykken skyldtes uopmærksomhed på bygningens manglende stabilitet og sikkerhed. Hvordan så man sig blind på det? Og hvordan kunne de store brands, der samarbejdede med fabrikken vende ryggen til? Det var efter denne tragedie, at Fashion Revolution Week blev født. Revolutionen skal være med til at skabe en global ændring, så vi sikrer os en fair, sikker, ren og mere gennemsigtig modeindustri! Og VI skal tage del i kampen. Os “forbrugere” vi skal vise modeindustrien, at vi ikke vil være med til at ødelægge andre folks liv og vores allesammens planet.

Derfor er Fashion Revolution en fantastisk profil at følge. Der er både den international profil og en dansk profil (og jeg snakker om Instagram, hvis I skulle være i tvivl) De lægger (især i denne uge) masser af billeder op med alle de materialer de skaber. Et manifest bl.a. Men også en programoversigt over alle FRW events. Men vigtigst af alt, så har de lavet en udfordring. En udfordring ALLE kan tage op! Nemlig #whomademyclothes, hvor vi mennesker og købere af tøj, accessories, etc. stiller spørgsmålstegn ved, hvem der har produceret vores tøj og om det pågældende brand overhovedet har nogen idé om, hvem der arbejder for dem og på hvilken fabrik el.lign. Jeg synes det er vildt fedt! For det viser ret hurtigt, om et mærke er gennemsigtigt og om de har lyst til at være ærlige omkring deres produktion og hele tøjets rejse.

LÆS HVORDAN DU DELTAGER I REVOLUTIONEN LIGE UNDER DET NÆSTE BILLEDE ELLER VIA DETTE LINK https://www.instagram.com/p/Bh7p-ikgSTJ/?taken-by=fash_rev ! <3

Der er mange måder at deltage på som I måske har set gennem linket. Men hvis vi skal holde det helt simpelt, og hvis vi skal holde os til den del jeg deltager i, så er det Instagram, der skal i brug. Det eneste du skal gøre er at tage din bluse, bukser whatever på på vrangen (så man kan se mærket) og smide et billede af det op på Instagram. Når du deler billedet, så spørg (og tag) det brand du har på om, hvem der har lavet dit tøj. Brug hashtagget #whomademyclothes og #fashionrevolution og se det sprede ringe i vandet! Der er allerede mange der deltager, men vi skal være endnu flere!! Så vis dine medmennesker og din planet noget kærlighed og spørg virksomhederne #WHOMADEMYCLOTHES?

Jeg skal selv tage billeder med min søster i dag, så vi også kan deltage i revolutionen! Så hold øje på min Instagram.

Fashion Revolution Danmark laver tusindvis af andre sjove ting som I kan tjekke ud lige HER. Og hvis I har lyst til at nørde videre (og det har I jo ;)), så har jeg link til Fashion Revolutions (internationale) insta HER og Fashion Revolution Denmark HER og den fælles hjemmeside lige HER <3 Det er utroligt spændende at sætte sig ind i + meget afgørende for vores fælles fremtid her på jorden. Så brug din stemme!

Hvis I vil følge med i min garderobe og hvordan jeg gør den mere bæredygtig, så følg med på min Instagram, Youtube og ellers bare her på bloggen. Del gerne mine platforme med dine venner, veninder, søskende, fætre, kusiner whatever, så vi kan få spredt budskabet ud til så mange som muligt <3

#spredkærligheden og hav en dejlig onsdag <3

Cams

(billeder lånt fra henholdsvis @fash_rev, @fashrevdenmark, @armedangels og @thoughtclothing)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.