Paper Towns // Søndagshygge

Hej med jer derude,

Dagens søndagshygge-indlæg bliver en anmeldelse af Paper Towns. Både bogen og filmen. Jeg blev færdig med bogen for ca. to måneder siden og tænkte, at jeg ville skrive et indlæg om den. Som jeg har snakket om i dette indlæg, holder jeg af at læse og derfor føler jeg det meget naturligt at gøre det til en del af bloggen.

Bogen er skrevet af den populære forfatter John Green, der også står bag bestselleren The Fault In Our Stars. Paper Towns minder skrivestilsmæssigt rigtig meget om TFIOS… Men det er jo også den samme forfatter, så det er jo ikke så underligt. Skrivestilen består af et snært af humor, ironi, men formår samtidig at omhandle noget dybt alvorlig. I dette tilfælde er det alvorlige, at Margo (en af hovedpersonerne) er rejst væk/forsvundet/muligvis død. Det er klart en typisk – men god – ungdomsroman. Den har alt hvad man behøver: Drama, spænding, flirteri og venskaber. Alle de ting man let kan relatere til som ung.

Mit største problem med romanen er dog det forfærdeligt lange tidsforløb… Virkelig, jeg tror jeg var ved at dø af kedsomhed, så lang var tidsstrækningen. Der var nemlig et langt stykke i bogen, hvor der næsten ingenting skete og de samme tanker blev tænkt. Det bidrog overhovedet ikke til spændingen og gav mig næsten lyst til at lægge bogen fra mig, permanent! Og jeg må indrømme, at det virkelig kom bag på mig. For da jeg læste TFIOS, var der ingen problemer, jeg læste hele bogen på 10 timer, da vi kørte hjem fra ferie forrige år. Så jeg blev virkelig forbavset over, at Paper Towns var så langtrukken og flad. Dog kom filmen meget hurtigere gennem handlingen, så der var ikke ligeså lang ventetid. Men det betyder ikke at den var et hit. Personligt synes jeg nemlig ikke, at filmatiseringerne af John Greens romaner er særlig gode… Desværre. Men I kan se traileren til Paper Towns lige her og se om den fanger jeres opmærksomhed.

Men for at vende tilbage til historien, så synes jeg at der er mange gode elementer i historien. Jeg er især vild med Margos gå på mod, Quentins håbløse forelskelse, den spænding og mystik, der opstår i handlingen pga Margos forsvinden og de mange hints og spor de finder undervejs.

Overordnet set synes jeg er det er en god bog med en sød og interessant handling, men den kommer desværre ikke (synes jeg) til sit fulde potentiale. Den bliver tabt lidt på gulvet pga sin langtrukkenhed, og derfor kan jeg kun give den 3,5/4 stjerner ud af 6.

Håber I kunne lide indlægget!

Cams

Follow on Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.