ACCESSORIES // THE SUSTAINABLE WAY

Hej venner,

Jeg har længe gået med tanken om dette indlæg, men har ikke helt kunne samle mig om det. Men i dag har jeg knækket koden. Nu får jeg det til at lyde super svært, det er det ikke altid, men nogle gange er det bare svære at komme i gang med og få rundet et indlæg af.

I dag skal det handle om, hvordan jeg spicer mine outfits op vha accessories. Jeg har i en lang årrække hadet accessories og haft et virkelig anstrengt forhold til dem. Dette skyldtes mest af alt nok en masse fejlkøb og meget trendbaserede produkter, der ikke helt var min stil og “gik af mode” ret hurtigt. Derfor har jeg haft lagt dem på i hylden i 3/4 års tid. Men indenfor det sidste år, har jeg indarbejdet dem lidt mere. Det er stadig begrænset hvad jeg har, men de begynder at dukke mere op i min garderobe. En af grundene til at de bl.a. gør det, er fordi jeg prøver at holde min garderobe på et max antal. Derfor må jeg tænke lidt mere kreativt i forhold til, hvordan jeg kan give mine outfits lidt ekstra “umf” og differentiere dem lidt bedre. For jeg kan ligeså godt erkende, at jeg hurtigt kan kede mig med min garderobe. Det er noget jeg konstant arbejder på, don’t worry. Men derfor må jeg prøve at møde mit behov på en anden måde, og det har jeg så gjort nu gennem accessories.

De accessories eller den accessories kategori, der har gjort den største forskel for mig, det er dem til håret. Tørklæder, pandebånd, hårklemmer, spænder etc. De har åbnet en helt ny verden for mig og kan ændre mit look sindssygt hurtigt. Det er også en vildt nem måde at tilføje farve, glimmer eller en eller anden bestemt vibe. Jeg er vild med det! Det går lige i mit mode/styling hjerte. Jeg er typen der altid har været overdressed, eller ikke har været det fordi jeg var bange for at være det, jeg har altid gjort lidt ekstra, og de her accessories taler lige ind i den del af mit hjerte. Hvis I vil købe det fra ny, så tjek brands som igen studio ud (en tidligere og mega sej sustainable fashion studerende fra KEA), Relove and roses og Pargaard.

Smykker har jeg ikke så mange af. Det er et begrænset udvalg jeg har, men jeg har i den grad fået øjnene op for, hvilken effekt smykker kan have på et outfit. Det er ikke mange uger siden jeg lånte et par af Karolines øreringe, da jeg skulle ud en aften og hold kæft jeg følte mig som en queen. Mega glam, og det var selvom jeg havde mine mest slappede bukser på og en t-shirt. Så det er helt klart et område jeg skal udforske mere! Der er forskellige brands derude, der arbejder med bæredygtige smykker på den ene eller den anden måde. Men der er kun to, der falder mest i min smag og det er Norrfolks og Laøhlé. I kan læse mere om, hvordan de arbejder med bæredygtighed i deres smykker HER og HER.

Tasker er et tredje godt bud. Lige nu er min primære taske min rygsæk pga studiet. Men jeg har også nogle andre til anden brug. Desværre er mange af de tasker jeg har købt i mine “unge dage” (lol) af en virkelig dårlig kvalitet. Så de er allesammen mere eller mindre gået i stykker… Øv. Så derfor prøver jeg at finde frem til, hvilke tasker jeg rent faktisk har brug for i min garderobe, hvilke størrelser jeg bruger mest osv. Jeg er eksempelvis blevet ambassadør for Stolbjerg Copenhagen, der er et dansk mærke, der arbejder med lædervarer og producerer forskellige slags accessories med fokus på tidsløse designs og bæredygtig produktion. Heriblandt tasker. Fra dem har jeg udvalgt en sort skuldertaske i en lidt større størrelse, fordi jeg sætter pris på, at have plads til en flaske vand, min kalender og rum til at tage en overtrøje af og på og ned i tasken. Så den glæder jeg mig VILDT meget til at modtage. Et andet dansk brand, jeg synes er værd at holde øje med det er aagé. Deres tasker er bare MUUUUMS. Og jeg så en pige på færgen for nogle uger siden, der havde en af deres tasker. Den var virkelig smuk! wow. Og jeg ved de kommer ud med nogle nye farver inden længe, og dem er jeg altså ret vilde med! Bl.a. en khaki og end creme/hvid. Og hvis man er til fuld fart på farverne, så skal I tjekke RainTree ud, der laver fairtrade tasker i i genanvendt plastik fra flasker. Jeg er selv mega glad for min, der virker godt til det hele, weekendture, skolebrug og som træningstaske. Ellers kan jeg anbefale brands som Ellies and Ivy, OMYBAG Amsterdam eller Aiayu.

Andre typer accessories, der er fede at lege med er strømper og bælter. Strømperne vil jeg ikke gå for meget i dybden med her, da jeg allerede har dedikeret et helt indlæg til det lige HER. Men jeg har selv et par fra Swedish Stockings og det er altså en sjov ting at lege med og bruge som en aktiv del af sit look. Bælter kan også være med til at give et helt nyt udtryk, markere taljen eller samle et outfit. Så det er jeg også utroligt glad for at bruge. Solbriller er også fede. Der kan man finde sindssygt mange secondhand, hvis man vil og SKO. Dem kan vi jo ikke komme udenom. Jeg har selv et par hvide støvler fra Second Wardrobe (på Nørrebro) som jeg bruger meget! De kan løfte et hvert outfit. Her synes jeg helt klart at man skal kigge secondhand, der er så meget guld at finde, når det kommer til sko/støvler/sandaler/hæle og solbriller. Men ellers er der to bæredygtige eyewear brands (som jeg kender) der er værd at tjekke ud. Det danske Monkeyglasses og det østrigske neubau eyewear. Stolbjerg Copenhagen igen, de er altså gode på den front. Og på sko fronten har jeg stadigvæk kun fundet et brand jeg synes der er super nice og det er Veja.

Mange af de accessories jeg har købt er secondhand. Men jeg håber på, at jeg en gang for luft nok i mit budget til, at jeg investere i nogle accessories fra nogle af de mange skønne bæredygtige brands der er derude! Dem vil jeg gerne give min stemme.

Jeg ønsker jo ikke at opfordre til, at I skal gå ud at købe det hele. For det er ikke spor ansvarligt. Men jeg håber, at I er blevet inspireret til at overveje, hvordan I kan holde liv i jeres garderobe/looks/outfits vha af accessories, så vi kan spare miljøet for det tøj vi (/jeg 😅) ellers ville have købt for at udfylde det tomrum. Det har hvert fald gjort mig bevidst om nogen ting omkring mit forbrug og hvordan jeg får det maksimale ud af min garderobe i så lang tid som muligt. Hvad tænker I? Er det noget I har overvejet? Hvis I bruger accessories meget, så lad mig endelig vide hvordan, så vi kan dele vores erfaringer og gode fifs med hinanden!

Det var alt for i dag.

Mange knus

Cams

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.